Facebook Instagram
Gratis fragt ved 444 kr.
3 for 2 - skab et Giza kraftfelt med disse ultra skarpe regnbuekastende kvarts pyramider >>
Sort turmalin - Se udvalget af sorte turmalin halskæder >>
Vend for flere muligheder

Agat og jaspis er samme familie. De er chalcedoner

Agat, chalcedon og jaspis er tre typer mikrokrystallinsk kvarts, der almindeligvis findes i naturen. De er alle sammensat af den samme kemiske forbindelse, siliciumdioxid. Man kan derfor sige at agat og jaspis er variationer af chalcedon som har forskellige fysiske egenskaber, såsom farve, tekstur og mønster. Nedenfor opridser jeg i korte træk I forskellene mellem agat, chalcedon og jaspis, og hvordan de er relateret til hinanden.

Chalcedon er altså en mikrokrystallinsk type af kvarts, hvilket betyder, at dens krystaller er for små til at kunne ses med det blotte øje. Den har en hårdhed på 6,5-7 på Mohs skalaen.

Chalcedon findes typisk i en række farver, herunder hvid, grå, blå, brun og rød. Det viser ofte en voksagtig eller glasagtig glans og kan have et gennemsigtigt eller uigennemsigtigt udseende.

Der er flere forskellige typer chalcedon, herunder agat, karneol og onyx, som er kendetegnet ved deres farve og mønstre.

Agat er en type kalcedon, der er kendetegnet ved sit båndede udseende. Det er dannet i hulrum af vulkansk sten, hvor silica-rigt vand strømmer ind og ud og afsætter lag af mikroskopiske kvartskrystaller. Farverne på agat kan variere meget, afhængigt af de mineraler, der er til stede i vandet. Almindelige farver omfatter hvid, grå, sort, brun, gul og rød. Agatbåndene kan være lige eller buede, og de har ofte et bølget, bølgende udseende.

Jaspis er en type chalcedon, der er kendetegnet ved sit uigennemsigtige udseende og livlige farver. Jaspis dannes på samme måde som agat, men det mangler de bånd, der er karakteristisk for agat. I stedet findes jaspis typisk i solide farver, såsom rød, gul, grøn og brun. Jaspis har ofte et plettet eller plettet udseende på grund af tilstedeværelsen af ​​andre mineraler.

Af andre krystaller som også er chalcedon kan nævnes:

Onyx
Onyx er en type kalcedon, der er sort eller mørkebrun i farven, og som ofte har hvide bånd. Det er almindeligt anvendt i smykker og andre dekorative genstande.

Karneol
Karneol er en type kalcedon, der er rød, orange eller brun i farven. Det bruges ofte i smykker og udskåret i perler eller andre dekorative genstande.
Chrysoprase - Chrysoprase er en type kalcedon, der er grøn i farven. Det bruges ofte i smykker og er værdsat for sin lyse, levende farve.

Blodsten
Blodsten er en type kalcedon, der er mørkegrøn med røde pletter. Det bruges ofte i smykker og menes at have helbredende egenskaber.
Sard - Sard er en type kalcedon, der er brun eller rød i farven. Det bruges ofte i smykker og dekorative genstande.

Besøg krystalbutikken i Valby

Celestial er den lille unikke krystalbutik i Valby. Den ligger kun 1 minuts gang fra Valby station og 2 minutters gang fra Spinneriet hvor der er gode parkeringsmuligheder med 2 timers gratis parkering.

Adressen er: Valby Tingsted 6, 2500 Valby.