Ferie :) fra d. 24. - 30. september sendes ikke pakker. Du kan sagtens bestille.

Facebook Instagram
Køb for 200 kr = fragt 30 kr.
Køb for 500 kr = fragt 0,00 kr.
Spiritbooks er privat salg af brugte spirituelle bøger
Privat brugt bogsalg
Hvis du er interesseret i pæne brugte bøger inden for spirituel litteratur, så kan du finde hundredevis af bøger på www.spiritbooks.dk

Vend for flere muligheder

Miljø, etik og samarbejde

Vi er alle forbundene og vi er alle et hele. Der er kun den måde at se verden på, hvis vi ønsker at verden skal forblive et dejligt sted at være. For trods de mange kedelige ting som sker i verden, så er vores blågrønne klode så smuk og netop det vidunderlige paradis som jeg er lykkelig for rejse gennem kosmos på.

Ingen ting i denne verden fremstilles uden at det har en konsekvens. Selv stenen du løfter fra jorden i skovbunden og tager i lommen, havde en plads som nu skal optages af noget andet. Konsekvensen kan være stor for de små organismer der levede omkring stenen. Det kan være godt for nogen og det kan være skidt for andre. Naturens kræfter vil altid forsøge at vende tilbage til ligevægtstilstande, men det princip er tit for kompliceret eller måske i virkeligheden for enkelt for os mennesker.

Hvad er det rette hensyn?

Krystaller og sten findes ikke lige neden om hjørnet her i Danmark. De findes på den anden side af jorden! Så transport skal der til. Ikke godt måske, eller måske er det godt, hvis man vægter ideen højt, at vi giver vores penge til mennesker der har langt færre end os.

Der er mange hensyn man kan tænke over ved køb af krystaller. Skal man eksempelvis købe krystaller hos lokale grossister i Danmark og Europa? Ja måske, fordi det giver mening at de allerede er transporteret den lange vej. Bagsiden er at man ikke altid kan få af vide hvor krystallerne kommer fra, og om de er hentet og forarbejdet lokalt og etisk.

Der er så mange gode måder at kommunikere på i dag med billeder og video. Jeg rejser derfor ikke personligt ud og ser krystallerne, selvom det kunne være uhyre spændende. Her sparer jeg miljøet for fragt af "mig" rundt i verden. :)  Jeg har erfaret at kvaliteten af det jeg ender med at bestille, oftest er ens med eller bedre end det jeg så på billeder. Denne kendsgerning bygger på gode relationer og venskaber rundt på kloden, og det er jeg glad og tryg ved.

Jeg er selvfølgelig ikke en "100% do good", men jeg gør meget ud af at handle ansvarligt. Ved hvert eneste indkøb sætter jeg baren lidt højere. Dette i forhold til at sikre mig at det jeg bidrager med, er med til at skåne eller genopbygge naturen og at lokalbefolkningen er sikret en god pris. Flere steder er det let at sikre og har været en naturlighed igennem mange år.

Leverandørvalg

Jeg køber krystaller i Pakistan, Nord-, mellem- og Sydamerika, Canada, Colombia, Afrika primært syd for ækvator. Desuden i Danmark og Tyskland.

Når jeg køber krystaller rundt om i verden, stiller jeg følgende spørgsmål til min leverandør:

"Hvordan tænker I som virksomhed på jeres forsyningskæde og Fair Trade i forhold til de sten og krystaller i sælger?"

Hvis der ikke er svar som matcher mine værdier, udfaser jeg samarbejdet.

Her er nogle af svarene:

"Vi respekterer enhver, der arbejder for os. Vi er mennesker, og sætter stor pris på dem, der arbejder sammen med os.  Vi behandler dem alle meget godt, og når vi opnår noget godt, gør vi store ting sammen. Vores sten og krystaller er alle hentet etisk fra Helmand regionen i Afganistan." Leverandør, nordlige Pakistan.

"Vi er drevet til kun at hente materialer på en ansvarlig og bæredygtig måde. Vores firma støtter små lokale minebedrifter og deres familier fra landene i Sydafrika, Zimbabwe, Malawi og Namibia. Vi kender til deres vanskeligheder og presser aldrig priserne. Sådan har vi bygget bro og skabt langvarige venskaber igennem 23 år." Leverandør i Afrika

"Det meste af vores liv drejer sig om naturbeskyttelse.  Vi bor i et naturligt beskyttet område, som vi hjalp med med at skabe. Dele af vores overskud går blandt andet til Anti-krybskytteri organisationer og til at konvertere almindelige elinstallationer til solenergi. Vi er generelt meget bevidste om at forsøge at hjælpe med at forbedre andre folks liv. Mens en mindre del af vores materialer kommer som biprodukter fra industrielle miner, kommer langt største delen fra ca 800 små lokale familiedrevede bedrifter. Vi støtter herved de lokale som endnu ikke er flyttet til de stærkt overbefolkede byer i håb om at de er i stand til at opbygge gode økonomier hjemme." Leverandør i Afrika

"Vores lidenskab for mineraler løber dybt, og vores respekt for vores kultur og vores folk endnu dybere.  En del af vores indtægter går til at løfte samfundet og til mad til de sultne i hele minebyer i Colombia." Leverandør i Colombia

"Vi køber ansvarligt ind fra et netværk af mindre familiedrevede minearbejdere og sliberier fra hele Brasilien. Vi har opbygget gode langsigtede relationer med bedrifterne gennem generationer i de 30 år vi har eksisteret. Det hele er baseret på tillid og venskab. Vi er stolte af selv at være en familievirksomhed med både global rækkevidde og lokalt fokus. Varernes oprindelse er af største betydning for os, ligesom en kort forsyningskæde også er meget vigtig. Det gør os i stand til at have den bedst mulige kontrol med arbejdskraft og miljøhensyn." Leverandør i Brasilien

"Vi beskæftiger os direkte med minearbejdere og mindre familieejede bedrifter i syd- og Nordamerika.  Vi sikrer os at vores produkter er etisk produceret og produceret med ansvar for de lokale." Leverandør i USA

Overskudsdeling

Helt fra starten har det været meningen at hjertechakra butikken skulle give 7% af sit overskud til velgørende organisationer eller projekter på årlig basis. Butikken fik dog ikke overskud i 2020. Jeg synes alligevel at det var på sin plads at støtte storsindede projekter med nogle mindre beløb. Jeg støttede derfor personlig 7 projekter med hver 700 kr. Du kan se hvilke her.

Pakning og emballage 

Jeg sender varer rundt i Danmark. Det er et faktum at det ikke efterlader et rent footprint. Flere og flere kommer selv forbi butikken og henter, men det er stadig kun en lille andel. Om det er bedst for miljøet at hente selv tør jeg ikke svare på :)

Alle papkasser jeg sender er enten genbrug eller købt brugt. Jeg bruger kun papirtape og fyldet i kasserne er enten træuld eller papir. I meget få tilfælde er det nødcendigt at benytte bobleplast. Den plastik jeg bruger er også 100% genbrug fra de varer jeg selv modtager.  De boblekuverter jeg har nu, er købt fra ny desværre, Når de løber ud, så er der en bedre løsning med papirkuverter på vej. Printeren jeg udskriver pakkelabels på bruger ikke toner og det er jeg også glad for. Alt hvad der opstår af affald sorteres i plast, pap og papir fraktioner.

Det findes nok ikke en perfekt adfærd, men der findes en retning der kontinuerligt sigter mod det bedre. Den retning forsøger jeg at følge skridt for skridt med konkrete handlinger.

Tak fordi du kigger forbi.

🙏🏼