En verden af krystaller › Drueagat fra Sulawesi : læs om en endemisk krystal fra indonesien

Drueagat fra Sulawesi : læs om en endemisk krystal fra indonesien

Drueagat er en type kalcedon, der findes i Mamuju-området i Sulawesi, Indonesien. Den er kendetegnet ved sine små, sfæriske formationer, der ligner drueklaser, deraf navnet. Disse formationer består af bittesmå, botryoidale krystaller, der giver stenen dets karakteristiske udseende.

Drueagat kommer i en række farver, herunder nuancer af lilla, grøn og hvidFarven af ​​drueagat skyldes tilstedeværelsen af ​​forskellige sporstoffer, herunder mangan, jern og aluminium.

Drueagat er en relativt ny opdagelse i ædelstensverdenen, og som sådan er den ikke almindelig kendt eller let tilgængelig. Det bruges ofte i lapidært arbejde til at skabe perler, cabochons og andre dekorative genstande. Det er også værdsat af samlere for dets unikke udseende og sjældenhed.

Med hensyn til metafysiske egenskaber siges drueagat at have en beroligende og groundende på sind og krop. Det menes at styrke intuitionen og fremme åndelig vækst. Nogle mennesker tror også, at drueagat kan hjælpe med at hele følelsesmæssige sår og fremme følelser af indre fred og harmoni