Krystaller i anvendelse og praksis › Farveterapi i sammenhænge med krystaller - en introduktion

Farveterapi i sammenhænge med krystaller - en introduktion

Farveterapi, også kendt som kromoterapi, er en alternativ terapi, der involverer brugen af ​​farver for at fremme sundhed og velvære. Her kort fortalt er 7 farver, der bruges i farveterapi og deres betydninger og virkninger:

Rød
Den røde farve er forbundet med passion, energi og stimulation. Det menes at øge blodgennemstrømningen, forbedre cirkulationen og øge energiniveauet. Rød kan også fremme selvtillid, mod og selvsikkerhed.

Orange
Orange er forbundet med glæde, kreativitet og entusiasme. Det menes at stimulere fordøjelsessystemet, øge vitaliteten og fremme lykke. Orange kan også fremme selvværd og følelsesmæssig balance.

Gul
Gul er forbundet med intellekt, klarhed og energi. Det menes at stimulere nervesystemet, øge mental klarhed og fremme optimisme. Gul kan også fremme selvtillid, mod og en følelse af formål.

Grøn
Grøn er forbundet med balance, harmoni og healing. Det menes at fremme afslapning, reducere angst og lindre stress. Grøn kan også fremme følelsesmæssig stabilitet, vækst og fornyelse.

Blå
Blå er forbundet med ro, sindsro og afslapning. Det menes at sænke blodtrykket, reducere stress og fremme følelser af fred og ro. Blå kan også fremme kommunikation, selvudfoldelse og kreativitet.

Lilla
Lilla er forbundet med spiritualitet, intuition og inspiration. Det menes at fremme en følelse af indre fred, reducere angst og øge åndelig bevidsthed. Lilla kan også fremme kreativitet, fantasi og en følelse af formål.

Pink
Pink er forbundet med kærlighed, pleje og medfølelse. Det menes at fremme følelser af varme, komfort og sikkerhed. Pink kan også fremme følelsesmæssig heling, selvkærlighed og en følelse af at høre til.

Selvom vi kan se farveterapi som en ikke-invasiv og sikker praksis, så skal vi også være opmærksom på at den forkerte anvendelse af farve kan sætte retning i dagen, ugen og livet hvis vi ikke er bevidste i vores valg.

til eksempel, så bør du undgå for meget rødt hvis du er i en stresset periode i dit lidt. Vælg i stedet toner af blå og grøn. Dette gælder også selvom du elsker farven rød.

Disse fordele fra farveterapien kan du trække på når jeg vælger krystaller

I farveterapien arbejder man med at hver farve har en  vibration og kan påvirke kroppen på forskellige måder. Derfor bruges forskellige farver på forskellige måder, såsom at skinne farvede lys på kroppen, visualisere farver eller bære farvet tøj.

Det er en anderledes tilgang til velvære og helbredelse end tilgangen med krystaller hvor hver krystal har en unik energi, der kan interagere med kroppens energi, der hjælper med at fjerne blokeringer, balancere chakraer og fremme overordnet velvære.

Dog er min erfaring at det at vælge en krystal fra farven alene kan have en særdeles gavnlig effekt. Om det så er farven eller krystallen der påvirker, er mig uvist. Det er jo ikke alt jeg behøver at vide for at opleve at noget virker - heldigvis.