Fossiler i et spirituelt perspektiv

Fossiler er mere end blot en rest fra fortiden. De bærer på energier og symbolske betydninger, som rækker dybt ind i vores grundlæggende natur. Det er let at glemme at vi kun er dem vi er fordi vi står på skuldrene af de organismer der startede livet på planeten for hundrede af millioner år siden. 

Ovenstående er meget konkret men når vi ser på fossiler fra et spirituelt/åndeligt perspektiv har de flere forskellige symbolske betydninger.

Her er noget du kan tænke og meditere over.

Forbindelse til Jordens historie
Fossiler tjener som det håndgribelige bevis på planetens gamle fortid. De minder os om tidens enorme omfang og kontinuitet. Du kan lade dette grounde dig i nuet.

Transformation og evolution
Fossiler er rester af enganglevende organismer, der har gennemgået enorm transformation og tilpasning over millioner af år. Prøv at se denne udviklingsproces som en metafor for din personlige vækst, din forandring og din transformation i livet.

Balance og harmoni
Spiralformen i fx i orthoceras-skaller, kan vi let forbinde til begrebet balance og harmoni. Skallens yndefulde kurver og symmetri repræsenterer den indbyrdes sammenhæng og ligevægt, der findes i naturen. Du kan lade det opmuntre dig til at søge balance i dit åndelige, følelsesmæssige og fysiske liv.

Forbindelse til det guddommelige
Nogle ser fossiler som hellige genstande, der bærer åndelig energi eller en forbindelse til højere riger. At holde et fossil i hånden og meditere med det, kan være dit fokuspunkt for bøn, refleksion og forbindelse med højere riger og universel bevidsthed.

Forfædres forbindelse
Fossiler kan også fremkalde en følelse af forbindelse til vores forfædres afstamning. De minder os om, at vi er en del af et forløb som er langt større end vores liv. Vores eksistens er blot en lille fortsættelse af den rejse, der begyndte længe før os. Fossiler kan tjene som en påmindelse om at ære og respektere vores forfædre og de erfaringer, de har givet videre gennem generationer.

Se udvalget af forsteninger og fossiler