Facebook Instagram
Gratis fragt ved 444 kr.
3 for 2 - skab et Giza kraftfelt med disse ultra skarpe regnbuekastende kvarts pyramider >>
Sort turmalin - Se udvalget af sorte turmalin halskæder >>
Vend for flere muligheder

Hvad er en kvasi krystal

En kvasi-krystal er en struktur, der har et mønster, der er ordnet, men ikke periodisk. Med andre ord er mønsteret af en kvasi-krystal ikke repetitivt på den måde, som et traditionelt krystalgitter er.

Mens traditionelle krystaller har en gentagen enhedscelle, der kan stables i tre dimensioner for at skabe et periodisk gitter, har kvasikrystaller et mere komplekst arrangement af atomer, der ikke let kan beskrives med et simpelt gentaget mønster. Dette ikke-periodiske arrangement giver kvasikrystaller unikke egenskaber, der adskiller dem fra både traditionelle krystaller og amorfe materialer.

Kvasi-krystaller blev først opdaget i 1980'erne af den israelske videnskabsmand Dan Shechtman, som vandt Nobelprisen i kemi i 2011 for sin opdagelse. Siden da er kvasikrystaller blevet fundet i en række forskellige materialer, herunder legeringer, mineraler og endda nogle biologiske systemer.

Besøg krystalbutikken i Valby

Celestial er den lille unikke krystalbutik i Valby. Den ligger kun 1 minuts gang fra Valby station og 2 minutters gang fra Spinneriet hvor der er gode parkeringsmuligheder med 2 timers gratis parkering.

Adressen er: Valby Tingsted 6, 2500 Valby.