Læs om ferie, bestilling og forsendelse i juli 🌞

Facebook Instagram
Køb for 333 kr = fragt 30 kr.
Køb for 555 kr = fragt 0,00 kr.
Spiritbooks er privat salg af brugte spirituelle bøger
Privat brugt bogsalg
Hvis du er interesseret i pæne brugte bøger inden for spirituel litteratur, så kan du finde hundredevis af bøger på www.spiritbooks.dk

Vend for flere muligheder

Hvorfor tallet 108

I buddhismen og hinduismen er tallet 108 et helligt tal, der repræsenterer antallet af urenheder og ønsker, vi skal overvinde for at nå oplysning.

Da min kone og jeg tilbage i 2012 rejse i Bhutan kom vi forbi dette bjergpas "Dochula Pass" med "Druk Wangyal Chortens 108 stupas". Det er et godt eksempel på at 108 længe har været et iboende tal i den gamle traditioner fra østen.

Der er normalt 108 trin i mange buddhistiske templer.

I Zen-buddhismen ringes der 108 gange under en nytårsfejring som en påmindelse om de 108 fristelser, vi har brug for at overstige på vores vej til nirvana.

I henhold til ayurvedisk medicin er der 108 marmapunkter i den menneskelige krop, som er ansvarlige for vores samlede sundhed og distribution af pranaenergi fra de 72.000 nadier.

I hinduismen svarer tallet 108 til antallet af Brahmas navne.

Når du opdeler tallet 108 i individuelle cifre, repræsenterer 1 enhed, 0 repræsenterer intethed og 8 er et symbol på uendelighed.
Derfor kan 108 fortolkes som et holistisk tal, der symboliserer hele vores univers.

Når du multiplicerer 12 astrologiske tegn med 9 planeter i vores solsystem er resultatet nummer 108.

108 er altså forankret i det store som i det små. Både i kroppen og i kosmos. Det er ingen ting og alting, tilsammen een. Tværsummen giver desuden 9, og det åbner op for en endnu dybere historie ..