Facebook Instagram
Køb for 333 kr = fragt 29 kr
Køb for 555 kr = gratis fragt
3 for 2 - skab et Giza kraftfelt med disse ultra skarpe regnbuekastende kvarts pyramider >>
Sort turmalin - Se udvalget af sorte turmalin halskæder >>
Spiritbooks er privat salg af brugte spirituelle bøger
Bøger er kommet for at blive
I bøger kan du falde ind den ro, hvis eksistens udfordres mere og mere, af samfundets forskruede hastighed. Hvis du interesserer dig for spirituel litteratur, så kan du finde hundredevis af brugte bøger på www.spiritbooks.dk

Vend for flere muligheder

Om Chakras

Chakrabegrebet refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, ligger i kroppen på et æterisk plan. Hvivlerne er tragtformet og placeret 7 steder langs rygsøjlen i kroppens æteriske hud.

Mange mennesker fornemmer aktivitet i flere af deres chakras og oplever at chakraernes tilstand påvirker kroppen både fysisk og mentalt. Andre mennesker har ikke denne oplevelse, men kan godt opleve de fysiske konsekvenser der har med balanceret/ikkebalanceret aktivitet af de forskellige chakras.

Chakra er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul.

Kronechakra (Sahasrara)
Kronechakraet er det højeste åndelige centrum, ren bevidsthed, der hverken indeholder genstand eller subjekt. Når den feminine Kundalini Shakti stiger til dette punkt, forenes den med den maskuline Shiva, hvilket giver selvrealisering og samadhi.


Det 3. øje (Ajna)
Dette er Guru-chakra eller det tredje-øje-chakra. Det er det subtile energicentrum, hvor tantra-guruen berører den søgende under initieringsritualet (saktipata). Her beordrer vi den vækkede kundalini at passere gennem centret.


Halschakra (Vishuddha)
Vishuddha er repræsenteret med 16 kronblade dækket med de seksten sanskrit vokaler. Det er forbundet med rumelementet (akasha).


Hjertechakra (Anahata)
Inde i chakraet er der en yantra af to krydsende trekanter, der danner et hexagram. Dette symboliserer en forening af feminint og maskulint. Det er det esoteriske symbol for luftelementet (vayu).
I esoterisk buddhisme anses dette chakra for at være kronbladet af "væsentlig natur".Solar Plexus (Manipura)
I nogle meditationssystemer beskrives dette som værende mellemstadiet af selvopdagelse. Dette chakra er repræsenteret som en nedadrettende trekant, der repræsenterer ild midt i en lotus med ti kronblade.


Harachakra (Svadhishthana)
Svadhisthana er repræsenteret med en lotus, inden for hvilken der er en halvmåne, der symboliserer vandelementet.I esoterisk buddhisme kaldes det Nirmana, kronbladens lotus "Skabelse" og svarer til den første tilstand af fire ædle sandheder.


Rodchakra (Muladhara)
Den sovende Kundalini siges at hvile her. Chakraet er symboliseret som en lotus med fire kronblade med en gul firkant i midten, der repræsenterer jordens element. Alle lyde, ord og mantraer i deres sovende form hviler i muladhara-chakraet, hvor Ganesha er bosiddende.


Kilde: teksterne ovenfor er en oversat og redigeret gengivelse fra wikipedia (03-04-2020): https://en.wikipedia.org/wiki/Chakra