En lang dag til fordybelse

Påsken handler om korsfæstelse og genopstandelse i kødet - for nogen! Vi kender begreberne fra den religion som mange af os er vokset op med.
 
>> Sid lige et øjeblik og fordyb dig i begreberne.. << 
 
Korsfæstelse.. noget er sat fast på et kors. Noget er spændt ud, noget er spændt fast. Korset bæres - der er en byrde der bæres.
Det minder lidt om hverdag. Tit er der byrder der skal bæres og vi har alle vores ting vi bærer på. Vi har vores personlige byrder, som kun vi kan bære og vi har de byrder vi pålægger os selv at bære - trods de måske tilhører andre.
 
Er byrderne virkelig tunge? Nogle gange er de! Som skyerne på himlen driver forbi og videre, så gør vores byrder også. Hvis vi tillader det vel at mærke. Byrder kan være her i lang tid, men de driver videre. Vi kan om man må sige spire og vokse igennem eller fra dem. Vi kan genopstå ud af dem.  
 
Genopstandelse... kan mennesker i kød og blod genopstå efter døden? Nogle religioner lægger vægt på at vi kan. Men er fysisk død og fysisk genopstandelse  overhovedet interessante spørgsmål at forsøge at besvare? 
 
Visdommen i genopstandelse er ment til at virke i livet og ikke efter livet. At genopstå er at bringe nyt liv ind. At genopstå er at lade lys skinne i mørke. At genopstå er at vokse igennem en byrde og komme stærkere og lærd ud. At genopstå der det du gør når du beslutter at se på dine udfordringer som noget du skal lære af, og lære af det.
 
I musikken taler vi om at oktavere. Når vi genopstår, så svinger vi vores liv og vores iboende bevidsthed op på en ny oktav.
 
Jeg inviterer dig til at genopstå nu. 
Tilbage til blog