4 tilgange til forståelse af krystaller

Når jeg taler med andre om krystaller lægger jeg mærke til de tilgange som vi hver i sær har til dem. Krystallernes verden er sådan en stor verden, så det er vidunderligt, at der er så mange måder at opleve og være sammen med krystallerne på.

Jeg har i dette indlæg beskrevet fire måder at opleve krystaller på. Måske kan du genkende dig i en eller flere af dem og måske har du en helt anden tilgang til krystaller, som du vil dele med mig.

Den fysisk/kemiske tilgang
Krystallerne er for nogle et geologisk fysisk/kemisk fænomen. De findes på planeten ligesom planter, dyr og vi mennesker gør. Fascinationen ligger i krystallernes bestanddele, deres skabelses- eller tilblivelsesproces og ofte også den sirligt ordnede struktur der er at finde i sammensætningen mellem atomerne. For mange er dette en dyb og smuk interesse med uendelige muligheder for fordybelse. 
Dette er den fysisk/kemiske tilgang.

Den psykologiske tilgang
Nogle ser med andre "øjne" på krystaller og tillægger dem forskellige betydninger der fungerer i relation til sig selv eller andre. I denne tilgang bliver krystallerne til en form for vibrationsmedicin til healing af menneskelige skavanker og lidelser, eller til vibrerende energifelter der understøtter personlige ønsker, drømme og mål. Dette er den psykologiske tilgang.

Den metafysiske tilgang
Andre går et skridt videre og passerer forbi vores umiddelbare sanseapparat. De placerer intuitivt krystaller omkring sig, fordi det på et dybt niveau føles godt og rart. De ved ikke nødvendigvis noget om den fysisk/kemiske sammensætning, ej heller ved de nødvendigvis noget om krystallernes beskrevne psykologiske egenskaber. Dette kaldes for den metafysiske tilgang, og den inviterer oftest dem som har adgang til intuitions- og inspirationslagene i deres indre store verden.

- o - 

For at gå til krystallerne fysisk/kemisk er det nødvendigt at forstå noget. Det er nødvendigt at forstå lidt om fysiske og kemiske sammenhænge. For at gå psykologisk til krystallerne er det nødvendigt at have læst på egenskaberne og på en eller anden måde have taget stilling til det. Den metafysiske tilgang kræver ikke så meget af det mentale i os, men kræver at vi har en sanselige fornemmelse eller tilgang til livet gennem den intuition der bor i os og den inspiration vi modtager. Det er ikke ualmindeligt at vores tilgang til krystaller er sammensat af flere af ovenstående tilgange. 

 - o - 

Tilgang gennem væren
Der er en tilgang mere. Den ligger i et område hvor ingen forudsætninger er nødvendige. Når du blot er sammen med en krystal, så oplever du den uden at beskrive den. Krystallen er et objekt for dine sanser alene. Du ser den uden at have en holdning til dens egenskaber, dens oprindelse eller dens historie. Du hører kontakten i friktionen mellem den og dine fingrer, du mærker dens temperatur, dens hårdhed og dens overflade med din hænder. Din forbindelse til krystallen er ordløs, forventningsfri og uden andet formål end at være sammen med den. Du er i en tilstand af åben forundring og i befinder dig i et hus i dig selv, hvor du har givet slip på alt som er rationelt. Havet af følelser er i ro, ligeledes er tankestrømmen.  Denne tilgang kaldes værens tilgangen.

Fra dette sted oplever du krystallen som den gerne vil vise sig, uden at du har ønsker til hvad den skal gøre for dig. Det er en tilstand af kærligt nærvær uden forventning og uden retning. Du skinner med din opmærksomhed og dit nærvær på krystallen og krystallen skinner med sit nærvær på dig. I er sammen, i er ordløse. Her kan du få en oplevelse af at I er *et samlet*.

Denne tilstand er helbredende.
Dybtfølt nærvær er healende.

 - 💚 -

Tak fordi du kigger forbi
Det smukke billede øverst på siden er hentet fra unsplash.com. Det er en afrikansk skærmlilje
Tilbage til blog