De syv stråler - en introduktion

De syv stråler refererer til de syv fundamentale energier eller vibrationer, der ligger til grund for hele eksistensen. Strålerne er udstråling af den guddommelige bevidsthed. De er hver ophavet der former de åndelige, mentale og følelsesmæssige aspekter af virkeligheden. Teorien bag de syv stråler er afledt af en af teosofiens lærere (Alice Bailey) fra begyndelsen af det 20. århundrede. Ideen om at opdele universets energi i syv stråler eller farver kan dog spores langt tilbage til gammel hinduistisk og kinesisk filosofi.

De syv stråler er forbundet med forskellige farver, lyde og kvaliteter og er kan være knyttet til specifikke spirituelle mestre eller ærkeengle. Hver stråle har et unikt formål og funktion og er forbundet med et bestemt aspekt af den menneskelige bevidsthed.

Jeg skriver om strålerne fordi jeg drages ind i det. Jeg kender endnu ikke den fulde dybde af visdommen, men formidler det videre som jeg har. Vi er alle på en rejse og måske er netop dette, det område du har affinitet til og ønsker at udforske.

Her er en kort oversigt over de syv stråler og deres tilknyttede kvaliteter: 

Den første stråle
Den første stråle er viljens eller kraftens stråle og er forbundet med farven blå og tonen C. Den frembringer kvaliteterne styrke, mod og lederskab.

Den anden stråle
Den anden stråle er kærlighedens eller visdommens stråle, og er forbundet med farven gul og tonen D. Den frembringer kvaliteterne medfølelse, intuition, visdom og forståelse.

Den tredje stråle
Den tredje stråle strålen af ​​aktiv intelligens, og er forbundet med farven pink og tonen E. Den frembringer kvaliteterne kreativitet, tilpasningsevne og kommunikation.

Den fjerde stråle 
Den fjerde stråle er harmoniens eller skønhedens stråle, og er forbundet med farven hvid og tonen F. Den frembringer kvaliteterne balance, orden og æstetisk påskønnelse.

Den femte stråle
Den femte stråle er strålen af ​​konkret videnskab eller viden, og er forbundet med farven grøn og tonen G. Den frembringer kvaliteterne objektivitet, analyse og undersøgelse.

Den sjette stråle
Den sjette stråle er stråle af abstrakt idealisme eller hengivenhed, og er forbundet med farven lilla og tonen A. Den frembringer kvaliteterne hengivenhed, idealisme og åndelig aspiration.

Den syvende stråle
Den syvende stråle er strålen for ceremoniel orden eller magi og er forbundet med farven violet og tonen B. Den frembringer kvaliteterne organisation, struktur og ritual.

Disse syv stråler arbejder sammen på en harmonisk og komplementær måde, der former og vejleder alle aspekter af menneskelig bevidsthed og åndelig udvikling.

Anvendelse af de syv stråler som redskab til personlig og åndelig vækst

I forhold til personlig udvikling, selvopdagelse og vækst kan forståelsen af ​​de 7 stråler være et nyttigt værktøj. Ved at identificere hvilke stråler der er mest dominerende i en selv, kan man få større indsigt både i strålernes styrker og svagheder, samt en større forståelse af ens egen nuværende karakter. Vi kan blive meget mere bevidste om hvad vi har med os af kvaliteter, som vi måske ikke selv har set og omverden måske slet ikke har anerkendt.

Når vi virkelig erkender hvilke stråler der er mest dominerende i os selv, kan vi fokusere på at dyrke disse kvaliteter og udvikle deres styrker. Når jeg skriver virkelig erkender, så er det fordi det ikke altid er let at erkende at noget uvandt eller ukendt er aktivt i en. Det er en proces at komme til forståelse.

Ud over at fokusere på de stråler som er aktive i os, kan vi også arbejde på at balancere strålernes energier og løse eventuelle svagheder der er i samspillet med de stråler som ikke er så aktive i os.