Find varme, lys og fylde i krystallerne

Som det første vil jeg invitere dig til, bare for et øjeblik, at glemme at krystaller og sten passer til stjernetegn, chakras eller noget vi ønsker at opnå i livet. Glem også for et øjeblik at du foretrækker naturlige krystaller frem for formede og omvendt. Det er ikke fordi det er usandt eller skidt. Men for at gøre plads til den information du får nu, er det godt at viske tavlen ren. Selvom vi alle er unikke, så er vi ikke mere unikke end at vi er levende mennesker på samme planet, og planeten på vores side af kloden har årstider.

I efteråret og vinteren er der mindre sollys, mindre varme og mindre fylde. Vi kan få fornemmelsen af afmatning og mangel på fylde - det er meget normalt. Det ligger indbygget i årstiderne at vi får det sådan. Det har sin plads, for det skal minde os om at vi skal ned i tempo og vi skal huske glæden ved den duale verden hvor lys ikke ænses uden mørke, og hvor glæde let kan overses hvis der ikke er svære eller tunge stunder.

Årstiderne er en naturlig del af os. Vi er ikke adskilt fra dem og vores naturlige dybe væsen tilpasser sig automatisk årstiderne. Ligesom vi kan trænge til vitaminer afhængig af årstiden, så kan vi også trænge til farver, former og temperamenter der passer til årstiden. Det kan derfor føles lunt, nærringsrigt og glædesfyldt for din krop og væsen at ændre din opstilling af krystaller og sten. Der er tøj til årstiderne, vitaminer til årstiderne og der er krystaller til årstiderne.

Lyset i krystallerne

I solens fravær mangler vi de gyldne farver og det lyse. Vi kan få meget glæde af netop gyldne krystaller på denne årstid. Se de gyldne krystaller her . Lyset kommer selvfølgelig igennem til os i vintertiden, men på de dage hvor lyset ikke er der, kan kvarts eller bjergkrystal bringe budskabet om glæden ved lyset.

Varmen i krystallerne

I de kolde dage i efteråret og vinteren mangler vi varmen. Det er godt og vigtigt kulden er der. Det har vi brug for, så vi lærer at forstå kvaliteterne ved den indadvendte kontraherende del af livet. Vores øjne og vores fornemmelser kan dog have brug for varmen og her hjælper de røde, orange og brune nuancer os. 
Se røde krystaller her, se orange krystaller her, og se de brune krystaller her.

Fylden i krystallerne

I fraværet af vækstkræfterne i efterår og vinter, kan vi have glæde af noget der giver fylde og noget der er formet og afrundet. Foråret og sommeren sprudler af vækstkræfter, og der kan nogle have brug for en dæmper. Situationen i efterår og vinter er en anden. Iskrystaller er kolde og er spidse, jorden er hård og man kan ikke altid gå på bare tær. Efterår og vinter er i mangel på blødhed. Den blødhed og fylde kan du opnå noget af ved at opsøge sten og krystaller med afrundede former og lidt størrelse. 
Se her de krystaller som har lidt størrelse og har fået form