Artikler og viden › Blomster og krystaller uddanner os i farvernes glemte sprog

Blomster og krystaller uddanner os i farvernes glemte sprog

Mineralriget og planteriget eksisterer dels for deres egen skyld, og dels for at støtte dyre- og menneskeriget. Vi som mennesker er direkte forbundet med og afhængige af disse riger. 

Planter og blomster bærer de skønne farver og bringer dem til os. De holder dog ikke længe, så vi skal lære være til stede! .. med blomsterne mens de er her.

Krystallerne derimod bevarer farverne nærmest evigt, og vi kan derfor nyde dem for evigt. Dermed ikke sagt at alle krystaller skal stå fremme hele tiden. Vi skal lære hvilke krystaller vi skal stille frem eller bærer på os på hvilke tidspunkter. Man fristes til at sige at man kan lære det i en bog om krystaller. Det er delvist rigtigt, men et bedre bud er nok at læse en bog om farver og farvernes væsen. Et endnu bedre bud er at se på farverne og spørge dem hver i sær ... "Hvad kan du gøre for mig lige nu?" eller "hvad ville være godt hvis jeg gjorde anderledes?".

Farver er visuel næring

Farverne nærer både vores ydre personlighed og vores dybere mere skjulte eksistens. Det er næring som vi optager igennem øjne og kroppens æteriske felter. Det lyder måske skørt, men se blot på hospitalerne som er begyndt at anvende flere farver på væggene. Se også på væggene på Christiansborg. Der er en fin mening at farverne er anvendt som de er? Farver understreger budskaber og er i sig selv budskaber som lægger sig ind i vores sind, uden om vores bevidste styrende sind. Det vil jeg invitere til at vi alle lærer mere om.

Uendelige nuancer 

Krystallernes farver tæller en uendelighed af nuancer og ikke blot de 7 farver i regnbuen. Regnbuens syv farver er blevet uhyggelig moderne og selve regnbuen også. Men inden for hver af de 7 farver er der et uendeligt "farveforåd" af nuancer. De mange nuancer er sproget udtryksformer. Det har vi stor glæde at arbejde med og mestre.

Med farvernes sprog kan vi give os selv den visuelle næring som vi har behov for, på det rette tidspunkt, for at have det rigtig godt, bedre og bedre - hver dag.

Sådan og så enkelt kan vi betragte behovet for og anvendelsen af krystaller og ikke mindst blomster.